DEMOS

CENTAR ZA UKORENJIVANJE DEMOKRATIJE
DEMOCRACY ROOTING CENTRE
CENTRE DE LA DÉMOCRATIE ENRACINEMENT
DEMOCRACIA ENRAIZAMIENTO CENTRO
CENTRO DEMOCRAZIA RADICAMENTO

Info za javnost

view:  full / summary

Protiv referenduma o KosMetu

Posted by Assoc. Prof. Vladislav B. Sotirovic on June 6, 2018 at 10:40 AM Comments comments (0)

Центар за укорењивање демократије - ДЕМОС се најсрчаније противи било каквој организацији референдума о наводном коначном решењу статуса КосМета! Може се организовати само референдум о пресељавању Шиптара у Турску на основу југословенско-турског споразума из 1938. г. аутобусима или тракторима.

06. јун 2018. г.

Info 27. maja 2013. g.

Posted by Assoc. Prof. Vladislav B. Sotirovic on May 27, 2013 at 4:50 AM Comments comments (0)

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ЦЕНТРА ЗА УКОРЕЊИВАЊЕ ДЕМОКРАТИЈЕ - ДЕМОС

27. маја 2013. г.

 

Центар за укорењивање демократије – ДЕМОС издаје следеће јавносаопштење 27. маја 2013. г. поводом срамне крађе земних остатака Карађорђевићаи њиховог нелегалног и нелегитимног пресахрањивања у крипти цркве Светога Ђорђана Опленцу у Тополи – повесној и моралној престоници Шумадије и читаве Србије:

1.     Преносом земнихостатака Краља Петра Другог Карађорђевића,  његове супруге Краљице Александре, његовемајке Марије и брата Краљевића Андреје у криптуцркве Светога Ђорђа на Опленцу 26. маја 2013. г. извршен је срамни чин отворенеи бескрупулозне крађе њихових земних остатака од стране комунистичких власти уОстацима Србије без ичије дозволе и ваљаних тестамената. Овим чином владајућатитоистичка гарнитура у Србији је смишљено извргла руглу српску династијуКарађорђевића као одмазду за њихову слободарску и демократску борбу противантисрпске и великохрватске национал-шовинистичке Комунистичке партијеЈугославије под руководством аустроугарског каплара из Хрватског Загорја –Јозефа Броза Тита у току Другог светског рата. На жалост, овим чином је титоистичкавладајућа багра у Београду јавно још једанпут ставила до знања поробљеномсрпском народу ко је још увек газда и то у туђој кући цинично пљујући посрпској слободи и традиционалној борби Српског народа, и пре свега Шумадинаца,против страног завојевача и туђег јарма.

2.     Данашња Србија, тј.сада већ њени државни остаци, су под страном прекодринском титоистичком окупацијоми влашћу још од октобра 1944. г. када су великохрватске комунистичке фалангеоружаним путем и немилосрдним терором окупирале Србију тероришући и пљачкајућињено становништво. Србија је након Другог светског рата сведена на њенцентрални део од кога су титоисти отцепили Војводину и Косово са Метохијом. Одсвоје отаџбине Хрватске титоистичка партизанштина је у исто то време направилапо први пут у балканској повесници „уједињену“ и огромну Хрватску. Хрватска јекао највернији Хитлеров сателит једина држава из Другог светског рата чланицаХитлерове коалиције која је из истог изашла не само као победница већ и каодржава са знатно увећаном територијом. Титоисти су се у току свих Југославијагрчевито борили искључиво и само против династије Карађорђевића и слободарског српскогнарода који их је подржавао, а још у току антисрпске и великохрватскекомунистичке револуције донели закон о забрани повратка свих Карађорђевића уЈугославију уз конфисковање њихове имовине на ноћном бандитско-шумском тајномзасиједању у Јајцу 28./29. новембра 1943. г. на територији нацистичке ГеноциднеДржаве Хрвата крвника-поглавника Анте Павелића који им је ту „слободну“ територијуи уступио на коришћење као својим највернијим савезницима у борби против свегашто је српско са обе стране реке Дрине.

3.     Срамота је ибескрупулозни титоистички безобразлук да се након извршеног државног ударареволуционарним средствима 1944./1945. г., а нарочито цркнућа и полагања лешинеу Кућу Срама на Дедињу аустроугарског каплара 1980. г. иједан једини чландинастије Карађорђевића покопава на територији земље Србије, а поготово не насамо 85 км. удаљености од Куће Срама. Крајњи је безобразлук и то да данасКарађорђевиће, и то против своје воље, прекопавају у враћају у титоистичкуСрбију управо они који су их из те Србије и Југославије и избацили 1943. г. иимовину им опљачкали – бивши чланови Брозове СКЈ, Слобине СПС и Шешељеви „црвениеуро-четници“.

С обзиром на горе наведено, Центар за укорењивањедемократије - Демос захтева следеће од надлежних органа:

1.     Да се остаци лешинеаустроугарског каплара Јозефа Броза Тита транспортују из Србије у његовуаутентичну отаџбину Хрватску, или да се, уколико Хрватска не жели да их прими,баце на дно Јадранског мора по примеру судбине Осаме Бин Ладена.

2.     Да се у Србији закономзабрани свака титоистичка или протитоистичка агитација, величање, слављење илиповампиравање титоизма, великохрватске партизанштине, КПЈ/СКЈ и томе слично каои да се титоистичкој партизанштини стави и званична етикета „црвених усташа крвника-поглавникаАнте Павелића“ што су Брозови партизани у суштини и били.

3.     Да се земни остациКраља Терминатора српске државности и независности – Александра Карађорђевића (1888.г. Цетиње−1934.г. Марсеј;) транспортују у његову аутентичну отаџбину Црну Гору коју је у оквирусвог мегаломанско-скоројевићског пројекта југословенског крпежа територијалнопроширио на околне области 1929. г. под именом Зетске бановине и тако коначноостварио Његошев империјални сан о Великој Црној Гори са Добровником, Пељешцом,Источном Херцеговином, Брдима, Јужном Рашком и Метохијом, а Србију раскомадаона Дунавску, Дринску, Моравску и Вардарску бановину.

4.     Да се земни остациКраља Петра Првог Ослободиоца и Ђорђа Петровића Карађорђа пребаце и чувају натлу Мајчице Русије и тамо остану све док се Србија коначно не раститоише и некурталише пречанске титоистичке фукаре и домаће србијанске комунистичке багрекоја тренутно спроводи последњи чин свођења државне територије Србије у границеотоманског Смедеревског санџака по инструкцијама Брисела, Берлина и Вашингтона.

Владислав Б. Сотировић

Директор Центра за укорењивање демократије – ДЕМОС

http://cud-demos.webs.com    


Info 27. maj 2013 by Sanimideg

 

Pesma Jovana Ducica o Hrvatima

Posted by Assoc. Prof. Vladislav B. Sotirovic on March 16, 2013 at 12:00 AM Comments comments (0)

ПЕСМА О ХРВАТИМА ЈОВАНА ДУЧИЋА

 

Чувени српски песник, прозни писац идипломата, херцеговачки Требињанин, Јован Дучић, поседовао је веома добро знањеиз области повести југословенских народа, а поготово његових комшија Хрватачији је менталитет одлично познавао чак много боље од већине српскихпрофесионалних политичара који у већини случајева када се радило о Хрватиманису знали са ким имају посла што је све скупа на крају Србе као колективпрескупо стајало и још увек и стоји и на жалост стајаће их. Дучић је у својимоценама о Хрватима ишао чак и испред повесне науке која тек сада након неколикодеценија и полустолећа признаје да је овај Херцеговац једноставно био у правупишући о менталном устројству и психопатологији овог народа.

 

Вредност Јована Дучића у методолошком смислуречи је у томе што он није прихватао тзв. „повесне чињенице“ тадашњејугословенске историографије, која је углавном била само параван за хрватскеповесне фалсификате и сервирања хрватских фрустрираних интерпретацијајужнословенске повеснице, здраво за готово јер је одлично знао да јехисториографија Јужних Словена, а поготово Хрвата, исполитизована зарадодржавања „реда и мира у кући“, а преко званичне идеологије о накарадном„интегралном југословенству“ – идеологије која је управо из Загреба и билалансирана средином 19.-ог столећа. Дучић се немилосрдно обрачунавао сазлоупотребама повесних чињеница у дневнополитичке сврхе и то на српску штету паје стога упорно радио на разоткривању ноторних лажи које су смишљено уношене утекстове о повести Јужних Словена. Нарочито се трудио да расветли колективнименталитет Хрвата, односно хрватског националног бића, а нарочито за времехрватских стравичних покоља српских цивила на простору Геноцидне Државе Хрвата1941.−1945. г. и то са једним веома практичним политичко-националним циљем: дасе грешка заједничког суживота са овим народом након рата не понови било уоквирима нових Југославија или пак некаквих Европских Унија и томе слично.

 

На овом месту доносимо једну песму о ХрватимаЈована Дучића која много боље од било ког хисториографског списа говори оповесној суштини хрватског бића, али и о његовој будућности:      

 

Песмао Хрватима

 

Тине знаде мрети крај сломљеног мача,

Напољимa родним, бранећи их часно

Китиоси цвећем сваког освајача.

Певајућ'му химне, бестидно и гласно.

 

Слободуси вечно, закржљала расо,

Чек'ода донесу туђи бајонети,

Погорама својим туђа стада пас’о,

Јердостојно не знаш за Слободу мрети.

 

Покажими редом Витезе твог рода,

Штобалчаком с руку сломише ти ланце,

Гдеје Карађорђe твојега народа,

Покажими твоје термопилске кланце.

 

Стуђинском  си камом пузио по блату,

С крволоштвом звеrи, погане хијенe,

Даби мучки удар с леђа дао Брату,

Иубио пород у утроби жене.

 

Јошбезбројна гробља затравио ниси,

Акрваву каму у недрима скриваш,

Савешала стaрих нови коноп виси,

Усумраку ума новог газду сниваш.

 

Браниоси земљу од нејачи наше,

Изколевке пио крв невине деце,

Подзнамењем срама уз име усташе,

Ставиоси Христа, Слободу и Свеце.

 

Убезумљу гледаш ко ће нове каме,

Оштријеи  љуће опет да ти  скује,

Чијули ћеш пушку обесит о раме,

Конајбоље уме да ти командује.

 

Јован Дучић

 

 

На крају бисмо само додали опаску да јепредседник САД-а Теодор Ф. Рузвелт 1944. г., дакле још пре завршетка рата,изјавио да су Хрвати дивље животиње и да као такве немају право да након ратаживе у било каквој својој националној држави већ у резерватима и то подприсмотром међународне заједнице.

 

Владислав Б. Сотировић

 

Peticija protiv Aleksandra Vucica, 13. 02. 2013. g.

Posted by Assoc. Prof. Vladislav B. Sotirovic on February 14, 2013 at 2:45 AM Comments comments (0)

Петиција против намере вицепремијера Остатака Републике Србије Александра Вучића да се на месту рушевина зграде генералштаба у Београду подигне луксузни арапски хотел

Српској и србијанској јавности независни Центар за укорењивање демократије – „ДЕМОС“ са центром у централној Шумадији се обраћа овом петицијом са намером да се заустави још једна антисрпска ујдурма у оквиру пројекта западних крсташких нациста против Мајке Русије и њене деце. Дванаестог фебруара текуће 2013. г. је тзв. „вицепремијер“ Остатака Републике Србије – Александар Вучић, родом из Босне и Херцеговине, срез Бугојно (неко село у околини Бугојна), објавио вест да планира да престолонаследнику Уједињених Арапских Емирата – шеику Мухамеду понуди могућност градње луксузног хотела у центру Београда (Србија, не Вучићева Босна и Херцеговина) на месту зграде Генералштаба која је тешко оштећена за време западнокрсташке НАТО-овске агресије на све што мирише на Русију 1999. г. За овог Херцегбосанца, како је сам изјавио, „Не постоји ништа лепо у рушевинама у сред Београда и питање је дана када ће неко настрадати због обрушавања две зграде на углу Немањине и Улице кнеза Милоша“.

Очигледно је да полтронска Српска назадна странка, као НАТО-овски експонент у Србији наставља антисрпску политику својих претходника из Демонократске странке херцегбосанског Сарајлије Бориса Тадића. Назадњаци су и основани од стране британске и америчке амбасаде у Београду у циљу настављања уништавања Србије и Српства након избора на којима би народ Србије изгласао неповерење Тадићевим демонократама као што се то и догодили у мају 2012. г. На жалост, још једно подметање још једног кукавичијег, још једног пречанског (Александар Карађорђевић, Броз, Ђинђић, Тадић, Вучић...) јајета је и овог пута успело, али је и на време прочитано.

Јасно је да се у овом случају, као и у многим другим након Другог светског рата, ради о смишљеној антисрпској политици уништавања конкретно-материјално-видљивих доказа о почињеном етноциду над Србима и силовању Србије од стране западних силеџија, примитиваца и криминалаца, а по узору на великохрватске комунистичке власти у Титославији које су на основу директиве аустроугарског каплара и јајарског маршала Јозефа Броза Тита након 1945. г. уништавале сведочанства о хрватском усташко-комунистичком етноциду над Србима бетонирајући крашке јаме у Херцеговини, пропагирајући сумануту политику братства и јединства са крвницима српског народа и пре свега уништивши буквално све објекте у Деветом кругу пакла – Јасеновцу. Уколико сте тамо били да посетите тзв. „меморијални центар“ хрватском етноциду над Србима затекли сте перфектно уређено парк-шеталиште у чијем центру се налази велелепни споменик универзалном усташтву који се састоји од четири слова U окренута на све четири стране света. Оно мало документације у центру остале након 1945. г. докусуриле су Туђманове усташе 1991. г. када су заузеле Јасеновац. Сада је по истом рецепту дошла на ред Србија у којој се морају очистити трагови бруталног разарања и уништавања једне земље и народа од стране Брозових савезника како би се планови КПЈ у стварању Велике Шипније коначно реализовали.

Уместо уклањања трагова НАТО дивљања по Србији из 1999. г. сину Бугојна Александру Вучићу предлажемо следеће као грађани Србије који су у њој и рођени и који је још увек сматрају и воле као своју једину Отаџбину:

1. да пре свега сруши Кућу Цвећа на Дедињу која се у патриотско-моралном смислу свакога дана и ноћи руши на главе поштених србијанских родољуба, а лешину аустроугарског каплара, уколико је уопште тамо, да транспортује у његову родну Хрватску из које је три пута (1914. г., 1941. и 1944. г.) јуришао на Србију,

2. да уклони све партизанске споменике по Србији и пребаци их преко Дрине одакле је и сам и одакле је партизанштина и дошла у Србију на усташким бајонетима,

3. да своје архитектонске планове примењује у својој родној Херцегбосни коју су НАТО-овци такође бомбардовали 1995. г. (тј. Републику Српску) па тамо до миле воље уклања трагове западнокрсташких злочина над православним Србима, и

4. да се коначно врати у своје родно Бугојно и околину и наравно поведе са собом своје земљаке проеуропејске провенијенције заједно са Дачићем коме иде руку под руку по питању признања отимачине КосМета и угуравања Остатака Србије у нову Титославију па тамо у свом родном крају руши и гради шта хоће и колико хоће и са турским и са арапским новцима, а Србију и Србијанце да остави на миру. Позивамо све патриоте и остале људе добре воље и образа да ову петицију потпишу, ако ништа друго оно бар из чисто моралних обзира, овде:

http://www.gopetition.com/petitions/peticija-protiv-aleksandra-vucica.html

Срдачно Ваш,

13. фебруар 2013. г.

Владислав Б. Сотировић

Директор Центра за укорењивање демократије – “ДЕМОС”

http://cud-demos.webs.com

Saopstenje Centra 20. novembra 2012. g.

Posted by Assoc. Prof. Vladislav B. Sotirovic on November 20, 2012 at 2:55 AM Comments comments (0)

 

САОПШТЕЊЕЗА ЈАВНОСТ ЦЕНТРА ЗА УКОРЕЊИВАЊЕ ДЕМОКРАТИЈЕ

20. новембра 2012. г.

 

 

Центар за укорењивање демократије – ДЕМОС издаје следеће јавносаопштење 20. новембра 2012. г. поводом хашке легализације хрватско-усташкогсрбоцида на просторима Републике Српске Крајине почињеног почетком августамесеца 1995. г. уз политичку, финансијску, дипломатску и логистичку подршкуСједињених Каубојских Држава:

1.     Ослобађајућом пресудомхрватско-усташким генералима од 16. новембра 2012. г. Хашки трибунал за злочинена просторима бивше Југославије, под председниковањем америчког ционистеТеодора Мерона, је дефинитивно потврдио већ одавно познато чињенично стање даје ова инквизициона институција основана од стране каубојског антисрпског наци-ционистичкоглобија са циљем верификације србоцида на просторима бивше Титославије почињеногу последње две деценије. Светски наци-ционистички покрет је од самог почеткаразбијања Титославије био предводник србоцида, а Хашки трибунал  је и основан 1993. г. у циљу верификацијезатирања Српства по геноцидном моделу затирања аутохтоног становништваПалестине након 1948. г. Аутохтони Срби по овом наци-ционистичком моделу изамисли треба да одиграју улогу аутохтоних Палестинаца у наци-ционистичкомИзраелу као пример да се на самом европском тлу може такође дозволити илегализовати терор геноцидног карактера новопридошлих убица како би се оправдаонаци-ционистички етноцид над аутохтоним Палестинцима на Блиском Истоку. Другимречима, наци-ционистима је преко потребан још један случај легализацијеетноцида како би случај аутохтоних Палестинаца изгубио епитет „преседана“. Наовај начин аутохтони Срби са простора Геноцидне Државе Крватске и шиптарскеРепублике Косова служе за верификацију етноцидне политике наци-циониста наБлиском Истоку након формирања државе Израела – Трећег Рајха наци-циониста.    

2.     Западнаанти-цивилизација, предвођена милитантним ционизмом нацистичке провенијенције,је недвосмослено и по ко зна који пут до сада у најмање протеклих две стотинегодина (од Првог српског устанка 1804. г.) потврдила да Србе сматра заинфериорну расу које треба држати у колонијалном односу и положају по принципубританског јужноафричког апартхејда. Ова милитантна и расистички заснованаанти-цивилизација је у процесу разбијања бивше Југославије (тј. Титославије) одигралаглавну улогу у наставку биолошког затирања Српства изабравши за својеинструменте хрватско-усташку, муслиманско-бошњачку и шиптарско-балистичкукољачку фукару.

3.     Након гореспоменутенедавне ослобађајуће пресуде Хашког трибунала нико више у Републици Србији (тј.њеним територијалним остацима) нема законско, морално и људско право дапропагира улазак Србије у Европску Унију, НАТО пакт (the Nazi American Terrorist Organization) као ни одржавањедипломатских и било којих других односа са свим државама које су директноучествовале у србоциду од 1991. г. до данас. Стога захтевамо да се свипропагатори западне анти-цивилизације ставе ван закона са правом линча најавним местима, а сви они који су учествовали у сарадњи са Хашким трибуналом иу тзв. „евроатлантским“ интеграционим процесима Србије по принципу прекихсудова пошаљу на доживотне радне робије, имовина им се конфискује инационализује, а њихови рођаци и пријатељи ставе под најстрожи надзор државнихоргана. Свако даље позивање на улазак Србије у Европску Унију и/или НАТО пактсе мора правно квалификовати као отворени позив за даља етничка чишћења,нацификацију Србије, као говор мржње и ширење расистичких идеологија „Крви иТла“.

4.     Центар позива јеврејскинарод, који је заједно са српским народом, највише пропатио од нацистичкеидеологије и њених крвника да збаци наци-ционистичку власт у Израелу и његовојпрекоокеанској колонији Сједињеним Каубојским Државама како би се зауставилаглобална неправда и етничко чишћење које воде Вајцманови потомци након 1948. г.када је основана прва наци-ционистичка држава на свету – Израел. На овај начинби се обуздао и све јачи антисемитизам обичних грађана широм слободарског светакоји у немогућности да свој оправдани бес и мржњу према наци-ционистима уВашингтону/Њујорку и Јерусалиму/Тел Авиву искажу и покажу на правим кривцимаисти исказују на обичним и недужним грађанима јеврејског порекла који нисупристали да се иселе у државу ционистичког Трећег Рајха на Блиском Истоку.

5.     Центар захтева од властиу Остацима Србије да на свим њеним границама постави одговарајуће„Хигијенизаторе“ – филтере за пречишћавање ваздуха од инфективно-заразнихболести које долазе са Запада и његових балканских багре-сателита. Ови „Xигијенизатори“ се имајупоставити на специјално подигнутом зиду – „Српски Зид“ који мора да одвајаСрбију од западне фукаре. Филтери би се постављали на одстојању од 100 метараједан од другог уз најстрожу визну и другу адекватну контролу уласка у Србијуод стране западних медиокритета.

6.     Држава Србија јеобавезна да предузме све за одбрану своје државне територије и грађана од новогприпреманог хрватско-франкофуртимашко-усташког похода преко реке Дрине поузорима на 1914. г.−1915.г. и 1941. г./1944. г. Стога се Србија мора под хитно разтитоисати, тј.курталисати сваког утицаја хрватско-усташке партизанштине која је из Загребанасилно убачена у Србију преко Дрине у јесен 1944. г. како би сехрватско-усташка политика затирања Српства лево од Дрине пренела и на простореСрбије. Одлучним обрачуном против хрватско-усташког титоизма и партизанштинеСрбија би се уједно курталисала и про-западне фукаре која је локомотивазаговарања тзв. „евроатлантских“ интеграционих процеса.  

 

Владислав Б. Сотировић

Центар за укорењивање демократије – ДЕМОС

http://cud-demos.webs.com     

 


DEMOS Info 20. Novembar 2012

Najveca nesreca

Posted by Assoc. Prof. Vladislav B. Sotirovic on October 30, 2012 at 5:10 AM Comments comments (0)

Највећа несрећа Србије и српског народа у читавој својој повесници је чињеница да Србија и Срби никада на жалост нису имали заједничку државну границу са Мајком Русијом већ су се увек граничили са некаквим европским маћехама и турским злотворкама. Све остале несреће и Србије и Срба проистичу из ове основне. Повесне несреће и грешке се могу и морају исправљати зарад будућности.

Центар за укорењивање демократије - ДЕМОС

30. октобар 2012. г.

Kosovo - privatna prcija

Posted by Assoc. Prof. Vladislav B. Sotirovic on October 24, 2012 at 4:35 AM Comments comments (0)

Центар за укорењивање демократије - Демос оштро осуђује недавну изјаву премијера Србије социјалисте (бивша СКЈ Ивице Дачића терористи Хашиму Тачију у Бриселу да је наводно Косово његово колико и Дачићево јер су обојица рођена на Косову. Дачић очигледно сматра да је Косово његова и Тачијева приватна прћија па тако њих двојица имају легитимно право да поделе ту прћију онако како им одговара што би било исто као када би Пал Шандор изјавио да је Војводина исто онолико његова колико и Ненада Чанка јер су обојица у њој рођена па стога могу да је деле како хоће. Дачић очигледно још увек живи у доба Брозовог социјалистичког самоуправљања када је читава држава била партијски феуд који је могао да се одлукама Политбироа ЦК СКЈ крчми по приватно-партијској линији.

Центар за укорењивање демократије - Демос 

Save

Saopstenje Centra za javnost povodom rasistickog ispada u Krusevcu

Posted by Assoc. Prof. Vladislav B. Sotirovic on October 18, 2012 at 3:20 PM Comments comments (0)

Центар за укорењивање демократије - ДЕМОС захтева од ФИФЕ, УН, ЕУ и НАТО да Србија поводом расистичких испада од 16. октобра 2012. г. на фудбалској утакмици у Крушевцу између младих репрезентација Србије и Енглеске буде драстично кажњена тако што:

1. јој се забрањује да ступи у пуноправно чланство ЕУ у наредних 100 година,

2. јој се забрањује да ступи у пуноправно чланство НАТО пакта у наредних 200 година,

3. јој се забрањује да приказује америчке и турске сапунске опере и друге серијале у наредних 300 година,

4. се све окупаторске стране војне формације повлаче са Косова и Метохије које се оставља Србији да се сама зајебава са својим сопственим индијанцима,

5. се у Србију шаље контингент од 500.000 руских војника (од тога 200.000 Козака као гарант да ће се све горе наведене тачке реализовати.

Save

Saopstenje Centra za javnost povodom izjave siptarskog teroriste Azema Vlasija

Posted by Assoc. Prof. Vladislav B. Sotirovic on September 28, 2012 at 1:50 PM Comments comments (0)

Центар за укорењивање демократије - ДЕМОС оштро осуђује данашњу изјаву шиптарског терористе Азема Власија, криминалца и робијаша о прикључивању делова Централне Србије шиптарској криминалној квази држави Косова. 

Центар покреће међународну иницијативу о решавању шиптарског питања у Европи и у том контексту се залаже за организовано пресељавање свих европских Шиптара у своју праву домовину Албанију на Кавказу са кога су се спустили на Балкан у раном средњем веку преко Сицилије. На овај начин би се трајно решио проблем деструктивне шиптарске нације у Европи која би након враћања Шиптара назад на Кавказ подигла степен опште сигурности на знатно виши ниво. Пресељавање Шиптара се треба извршити уз помоћ Савета Европе и Уједињених нација.

Центар за укорењивање демократије - ДЕМОС,

28. септембар 2012. г., Европа


Rss_feed